Despre mine

 

970250_665873546771526_822755537_n

Bine v-am găsit, dragi iubitori ai gastronomiei! Încep prin a mă prezenta cu un nume în care mă regăsesc așa cum mă regăsesc de fiecare dată când creez preparate care mă îmbogățesc sufletește – MousseAdina. Acesta nu este doar numele meu de pasionat al artei culinare, ci și semnătura tuturor preparatelor mele.

Lumea aceasta paralelă, a gastronomiei, în care trăiesc cu atât de mult drag și pasiune a debutat în fragedă pruncie, evident nu la nivelul de astăzi. Aici mă retrag din cotidian și încep un proces al creației pe care îmi doresc să-l împărtășesc cu voi, cei care sunteți interesați de un domeniu cu adevărat frumos – cel gastronomic.

Știți cum definea Theodore Zeldin gastronomia?…ca pe ”arta de a folosi hrana pentru a crea fericirea”. Exact aceasta este și străduința mea, încerc să creez fericirea în farfurie și să o împărtășesc cu cei care mi se alătură în expedițiile culinare, rupte nu de puține ori dintr-o imaginație destul de bogată și din lumea aceasta mare ca sursă de inspirație.

Vă spun de la început că cel mai important ingredient este sufletul pe care îl dăruiți fiecărui preparat făurit, deși sunt convinsă că știți acest lucru. Pasiunea este, de asemenea, printre ingredientele nelipsite în tot ceea ce întreprindeți – nu doar în bucătărie.

Despre mine…în câteva cuvinte: nu sunt bucătar de carieră, dar sunt o pasionată a artei culinare, îmi place să gătesc, să decorez torturi, să inventez rețete, să mă descopăr din nou și din nou, să călătoresc (expediții culinare), să încerc preparate cât mai variate, restaurante, îmi place să citesc, să cunosc persoane noi și să ies din tipare. Fiecare dintre noi este unic și merită să ne dedicăm tot timpul necesar pentru a ne descoperi și cunoaște cu adevărat. Cu toții putem să cădem în banalitate, dar de ce ne-am dori acest lucru?

În tot acest parcurs al meu nu am fost singură nicio clipă, am mereu alături de mine credința, iubirea, pasiunea și persoane minunate care mă sprijină în toate nebuniile.

Mă bucur să vă am și pe voi, cititorii acestui blog, alături și vă aștept să mă abordați dacă simțiți nevoia, dacă rețetele sau explicațiile nu sunt destul de clare sau în oricare alte situații. Îmi doresc să vă inspir și să vă ajut să descoperiți o lume minunată a bucătăriei autohtone, dar și internaționale și, mai ales, a creațiilor dulci – punctul meu forte.

De asemenea, pe acest blog veți mai găsi, pe lângă rețete și poze care sper să vă inspire, și:

  • O rubrică cu și despre cărți. Îmi propun să fac scurte recenzii despre volume gastronomice, dar nu numai. Acesta este un blog despre două aspecte esențiale ale vieții: sufletul și mâncarea; frumosul și utilul. Așa că, nu mă voi rezuma doar la cărți despre bucătărie.
  • O rubrică dedicată călătoriilor, ”Travel”. Aici intenționez să vă prezint locurile interesante pe care viața mi-a oferit ocazia să le vizitez, cu tot cu localurile în care am consumat preparate delicioase.
  • Un album cu o parte dintre torturile și deserturile pe care le creez, ”Dulcis temptationem”. Scopul lor este acela de a vă inspira, chiar dacă nu conțin rețetele aferente.

Cu drag,

MousseAdina – La Gourmandise

17795785_427500830918298_9206678113402322444_n (1)

2 thoughts on “Despre mine”

    1. Salutare! Sincer, chiar nu știu. Era unul destul de bun, Dariush, pe Bd. Dacia, în București, dar nu știu dacă mai este deschis. Regret că nu am mai multe informații!

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s