”Dacă am face toate lucrurile de care suntem capabili, ne-am uimi și pe noi înșine”. (Thomas Edison)
N-am făcut o combinație mai ciudată și improvizată până acum, așa că, pornind de la ingrediente ce mi s-au lipit de degete literalmente căutând prin frigider și de la ideea că voi face niște cârnați prăjiți cu paste și punct, am ajuns aici, la un preparat delicios și anonim. Luna trecută am trecut ca o cometă pe teritoriul elen și mi s-au lipit de mâini niște chestii interesante, printre care și acești cârnați cu măsline kalamata și coji de portocală. Păreau interesanți așa că au aterizat în coșul doldorosit cu feta, condimente și niște cosmeticale. Când văd produse grecești îmi fac ochii ca la păcănele, rațiunea mă părăsește depășită fiind de situație, iar eu ajung la casă cu o ”roabă” plină de mă tem că mă paște un cargo la bagaje. Este o boală. Incurabilă și gata. Am acceptat asta și merg mai departe în viață căci mai am și calități nu doar defecte!
Revenind la rețetă, este al naibii de simplu, doar că nah…de unde mai cumpărăm cârnați grecești ca ăștia?! Eh, ne descurcăm noi și fără, data viitoare, că n-au văzut grecii munți de cârnați câți avem noi în România. Pleșcoii n-or mai fi buni sau cum?! Ei, istoria cașcavalului! Când grecii se-ntâlnescu cu italienii, iese asta:
Ingrediente (2 porții):
- 1 cârnat mediu (120 gr)
- 2 ouă de țară sau bio/ eco/ organice plus alte sinonime
- 250 gr paste Barilla (că suntem fițoși)
- Parmezan fix după gust
- 1 lingură rasă pastă de trufe de la TRUFEX
- Sare și piper negru după gust, dar cât mai mult piper
- Câteva fire de chives
Mod de preparare (acu să vedeți dificultate!):
- Pastele se fierb în apă cu sare cum altfel decât: al dente?!
- Cârnatul se taie cubulețe și se prăjește în puțin ulei cât să se rumenească. Se stinge focul.
- Între timp, se bat ouăle bine, se adaugă pasta de trufe, se rade parmezan peste ele, se piperează zdravăn și se sărează dar nu prea mult pentru că de regulă cârnații sunt destul de sărați și văd că nici ăștia fandosiți grecești n-au o doză mai mică de sare.
- Când sunt fierte pastele, se strecoară (dar se păstrează un polonic de apă) și se adaugă în tigaie peste cârnați. Se amestecă, se lasă puțin la răcorit, iar apoi se adaugă amestecul de ouă și parmezan. În acest moment, mâna devine o turbină de neoprit pentru a amestecă cu viteza luminii tot ce este în tigaie. Se adaugă din apa în care au fiert pastele și se amestecă în continuare pentru a nu permite coagularea cotcodacului. Dacă se întâmplă asta, treceți cu vederea, nu sunteți la vreun concurs de gătit în care se aruncă cu farfurii după voi în caz de greșeală. Pastele ies oricum delicioase! Relax! Viața-i faină și cu omletă-n pe ele!
- Se montează în farfurie, se mai rade niște parmezan deasupra, se râșnește niște piper negru și se adaugă chives tocat. Se servește imediat cu gândul la ACROPOLE!
Cu drag,