Tort Poker și-o iubire binecuvântată

 

IMG_4761”Cu toții suntem, ca ființe umane, în mod esențial, identici și căutăm exact același lucru: să fim fericiți și să trăim în pace cu noi înșine și cu ceilalți. Ceea ce căutăm cu toții este cheia care să deschidă acest regat al fericirii. Noi toți tânjim după un cămin fericit și armonios, în care să putem, în sfârșit, să ne eliberăm de atâta durere, de atâtea lupte, conflicte și suferințe.” (Viață simplă, inimă profundă – Dokusho Villalba)

Sunt perfect de acord cu ideea de mai sus, deși dacă stau să privesc ce se petrece în jurul meu, parcă nu mai sunt convinsă că ne dorim cu toții să trăim în pace cu noi înșine și cu ceilalți, dar asta este altă discuție.

Am ales să abordez subiectul fericirii în corelare cu fotografia de mai sus, deorece am creat tortul din imagine pentru o persoană pe care o iubesc foarte mult. Odinioară, credeam în existența sufletului pereche, astăzi nu mai am o teorie despre acest subiect, cândva, pe parcursul vieții, am renunțat să mă mai gândesc dacă avem doar unul sau mai multe suflete pereche, întruchipate de la bărbatul iubit, până la o foarte bună prietenă, unul dintre părinți etc. Cu cât citesc mai multe despre acest subiect, cu atât devin mai confuză. Sincer, nu cred ca mai are o importanță prea mare, atâta timp cât scopul ancestral a fost atins.

Oricum ar sta treaba, acest tort poartă cu sine toată dragostea mea. Pentru el și pentru noi. Ingredientele pe care le conține, decorul și gustul, totul este despre el și transpune în mii de arome emanate toată bunătatea lui, toată finețea și întreg spectrul de senzații pe le oferă el. Interior de ciocolată, lichior, ganache de gianduja și alune de pădure praliné. Mai este nevoie de vreo descriere? Cred că nu….

Pentru noi doi, ALL IN!

Cu drag,

MousseAdina