Tort Riviera reinterpretat

”Chocolate is the answer. Who cares what the question is?” (”Ciocolată – este răspunsul. Cui îi pasă care este întrebarea”) – Anonim

Riv2.jpg

Dragii mei, mă pregătesc de aproape o săptămână să vă vorbesc puțin despre acest tort delicios, în care se împletesc, într-un mod armonios, arome puternice de ciocolată și portocală. Măestria marelui artizan al cofetăriei moderne, unicul Pierre Herme, amprenta autoarei rețetei – Oana Olguța – și modesta mea imaginație, au adus un rezultat extrem de valoros – o veritabilă capodoperă a aromelor. Ciocolată și portocale. Chiar este nevoie de mai mult? Nu cred!

Trebuie să mărturisesc că nu-mi stă în fire să copiez rețete și să le postez pe blog arogându-mi drepturi ce nu-mi aparțin, motiv pentru care rețetele pe care le împărtășesc cu voi se încadrează în două mari categorii: 1. inspirate din alte surse scrise sau online, dar schimbate într-o proporție de cca 50% (cu sursa de inspirație menționată); 2. rețete create de mine, testate și cu șanse mari de reușită (de ce doar mari și nu sigure? Pentru că nimănui nu îi iese o rețetă identic. Nici măcar nouă înșine. Cunoscătorii știu la ce mă refer. Totul depinde de starea de spirit, de calitatea ingredientelor, de timpul, energia și pasiunea alocate actului creator, căci asta de întâmplă în gastronomie, se creează arta culinară); 3. rețete din care mă inspir într-o proporție mai mare de 50%, dar pe care nu le redau deoarece nu îmi aparțin și etica este cel mai important atribut al unui om de succes, indiferent de domeniul în care activează acesta.

Desertul de față face parte din această ultimă categorie și îi aparține autoarei blogului http://www.pastry-workshop.com, Oana Olguța (rețeta ei poate fi accesată aici: https://pastry-workshop.com/riviera-cake-chocolate-lemon-cake/). Eu, pregătind acest tort pentru o iubitoare a combinației ciocolată-portocală, am modificat toată partea de lămâie înlocuind-o cu portocala și am schimbat glazura finală, de asemenea. Sper ca rețeta Olguței să vă inspire și pe voi și să încercați această capodoperă de gusturi.

RIV4.jpg

Cu drag,

MousseAdina