Feluri principale

Cotlete de miel pe pat de tabbouleh

Că îmi place mâncarea orientală sau că am specializare în acest gen de bucătărie nu mai este un novum, acesta fiind și motivul amprentei fusion din stilul meu de bucătăreală și gătit. De la noi și până în India, un spațiu ce excede cu mult zona orientală stricto sensu, mă extind cât cuprinde în materie de gust și ingrediente.

Acum o lună bună mă plimbam prin Satu Mare, adică pe-acasă, și am descoperit o măcelărie tare faină: Salsice e Porcheta, chiar în centrul orașului. Cârcotașă de fire că nah, așa-i când ești meseriaș, am intrat fără prea multe așteptări. M-a izbit uimirea încă de la început și, pe măsură ce studiam galantarul cu produse, mi se făcea rușine, și mai mare rușine pentru halul de om care sunt uneori și pentru cum judec niște chestii absolut nefondat. Mi-am reparat degrabă greșeală, fapt care s-a văzut atunci când am ieșit: de-abia cărând sarsanalele pline cu toate animalele din carmangerie. Printre produsele cumpărate s-au numărat și vedetele din rețeta de azi, una simplă, fără prea multă tehnică sau strictețe în gramaje: cotletele de miel. În câteva ore de marinat s-au frăgezit minunat, iar masa rezultată a fost un festin adevărat. Usturoiul a făcut să moară orice urmă de potențial vampir de prin zonă.

01Ingrediente (2 porții):

 • 6 cotlete de miel
 • 3 căței mari de usturoi pisați
 • 100 ml ulei de măsline extravirgin cu oregano
 • Câteva roșii cherry
 • Cimbru proaspăt
 • Fulgi chili
 • Sare și piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare:

 1. Din ingredientele de mai sus se face o marinată cu care se unge bine toată carnea. Se acoperă și se lasă la marinat peste noapte sau măcar 6 ore. Carnea se scoate afară cu 1 oră înainte de prăjire.
 2. Cotletele se prăjesc pe ambele părți, pe grătar afară sau într-o tigaie tip grill. Trebuie să rămână ușor rozalii în interior. Roșiile cherry se prăjesc și ele alături de cotlete.
 3. Se servesc alături de o salată tabouleh (fără bulgur/ cous-cous) făcută din: pătrunjel tocat foarte mărunt, castraveți, roșii, ardei roșu, ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare și piper.
 4. Opțional, după montarea în farfurie, se stropește totul cu sos de rodii. Recomand să nu omiteți acest pas, este delicios servit astfel.

06

Cu drag,

La Gourmandise MousseAdina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s