Ispite dulci de toate felurile

Brownie cu tahini și nuci pecane

Iubirea și devotamentul meu pentru brownie, unul dintre puținele produse de cofetărie pe care am încercat să le fac în fel și chip, în mai mult de 50 de umbre ale gusturilor distincte, mi-au aduc rezultatele excelente de fiecare dată. Nu datorită mie, asta în niciun caz! Datorită ciocolatei de bună calitate, chimiei și speranței pentru reușite răsunătoare. Așa a luat naștere și această variantă de brownie, inspirată din dragostea mea nesfârșită pentru hummus și tahini, un produs și un ingredient care conviețuiesc într-o simbioză perfectă de sute de ani. Poate suna ciudată combinație dintre ciocolată și sos de susan, chiar este, dar în cel mai fericit mod posibil. Când am supus testului două tipuri complet diferite de brownie, la acel moment pentru a le publica într-o revistă, degustătorii au optat pentru varianta cu tahini :).

br2

Ingrediente (16 bucăți):

 • 225 gr unt gras 82%
 • 125 gr ciocolată neagră Callebaut 70,5%
 • 100 gr ciocolată neagră Callebaut 54%
 • 100 gr nuci pecane prăjite în prealabil
 • 200 gr zahăr brun
 • 30 gr cacao neagră
 • 3 ouă medii
 • 150 gr pudră de migdale
 • 2 linguri tahini (pastă de susan)
 • 3 – 4 linguri frișcă lichidă rece

Mod de preparare:

 1. Cuptorul se preîncălzește la 180 C.
 2. Ciocolata, untul și zahărul se topesc la bain-marie; apoi se dau la o parte timp de 5 min.
 3. Ouăle se bat ușor cu un tel, apoi se încorporează amestecul de ciocolată, unt și zahăr.
 4. Se încorporează pudra de migdale, pudra de cacao cernută și nucile pecan.
 5. Se toarnă compoziția într-o tavă pătrată de 20 x 20 cm tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu unt și pudrată cu făină și se nivelează cu o spatulă.
 6. Pasta de susan se amestecă energic cu frișca lichidă până la obținerea unei paste mai subțiri și deschise la culoare. Cu o lingură, se pune în câteva locuri peste compoziția de brownie și, cu ajutorul unei scobitori, se creează un model.
 7. Se coace 35-40 de min., în funcție de textura pe care o doriți la final, însă nu trebuie să coaceți integral. În cazul brownie-ului, NU se aplică testul cu scobitoarea! Când verificați, trebuie să iasă scobitoarea cu urme vizibile de compoziție pe ea.
 8. Se scoate, se lasă complet la răcit, iar apoi se porționează. Se montează pe farfurie și se decorează după imaginație. Eu am folosit sos de ciocolată, sos de tahini, barot de fistic și zmeură proaspătă.

Cu drag,

MousseAdina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s