De fiecare dată când petrec mai mult timp pe-acasă, ceea ce se întâmplă destul de rar, deschid frigiderul și caut inspirație. Unii meditează în diverse temple, alții sub câte un copac, care cum, așteptând momentul iluminării. Eu, în schimb, meditez în fața frigiderului, bine, recunosc că uneori mă duc și la cămară, am mai găsit și pe-acolo câte o muză, o sursă de inspirație:).
După cum vă ziceam, în vizitele mele pe la frigider, îmi vin diferite idei, uneori chiar o avalanșă. Așa s-a întâmplat și în cazul acestei povești, mă rog, cum s-o numesc? Ok, cremă de brocoli. Aveam 2 buchete măricele de brocoli în frigider, niște spanac și vreo doi dovlecei și am hotărât să fac o supă cremă. Daaaar, din păcate, m-a furat peisajul online și alte poze care așteptau să fie prelucrate și ce credeți? Am uitat de supă care a fiert și răsfiert până a scăzut sub limita rușinii apa. Noroc că mirosul mi-a amintit că sunt în plin proces de creație a intenționatei supe creme și m-am dus să fac degustarea. A ce? Ceea ce se afla în oală nu mai era supă, apa scăzuse mult prea mult. Aveam doar două soluții: să adaug apă și să mai dau câteva clocote sau să încerc să improvizez. Ei, și cum spontaneitatea este una dintre caracteristicile mele, mi-am amintit de Captain Jack Sparrow și de faimoasa sa afirmație: ”The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem”. Deci, puteam să mă enervez pentru neatenția mea sau să salvez situația prin transformarea supei creme într-o struțo-cămilă pe care am intitulat-o cremă de brocoli. Nu știu dacă mă credeți, dar a ieșit delicioasă. Supo-pireul de brocoli și Jack Sparrow made my day.
Dacă vreți să o încercați și voi, mai jos sunt ingredientele:
- 2 buchete de brocoli (medii)
- 1 ceapă albă
- 1 dovlevel mediu
- 2 mâini frunze de spanac
- 1/2 rădăcină pătrunjel
- 1 foaie de dafin
- 1 lgț ulei de măsline
- sare și piper după gust
- Se toacă ceapa mărunt, dovlecelul și rădăcina de pătrunjel se taie în bucăți, se rupe în mici buchețele brocoli-ul.
- Ceapa se călește în uleiul de măsline. Peste ea, se adaugă brocoli, dovlecelul, spanacul spălat bine în prealabil, pătrunjelul și se călesc toate 1 minut.
- Se toarnă apă cât să acopere bine de tot toate ingredientele, se adaugă foaia de dafin, sarea și piperul.
- Se lasă să fiarbă până sunt foarte moi toate legumele, de preferat totuși nu o veșnicie, așa cum am procedat eu.
- Când au fiert toate bine, se scoate foaia de dafin, se transformă totul în cremă cu ajutorul unui mixer vertical și se drege de sare și piper.
- Ca decor puteți folosi ce vă trece prin minte. Eu am folosit cubulețe de șuncă rumenite puțin și am realizat un decor în formă de spirală, cu smântână.
Sfat: 1. Pentru finețe, se poate trece crema obținută printr-o sită. 2. Puteți adăuga la început mai multă apă dacă doriți să faceți totuși o supă cremă. Astfel, la final, îi puteți da consistența dorită. Gustul este același și în cazul supei creme și în cazul cremei. Totul se rezumă la consistență.
Poftă bună!
Cu drag,
MousseAdina
Great blog you haave here
LikeLike
Thanks a lot! I am not very active anymore, but hopefully I’ll get back soon at the greatest potential!:)
LikeLike