Aperitive sau fingerfood

Bruschette cu brânză de capră și roșii coapte

B4

Știți clipele acelea când afară este o vreme mohorâtă, urâtă, care parcă vă face să tânjiți după ceva bun, o delectare culinară gustoasă rău? Ei, asta mi s-a întâmplat și mie recent, dar a venit la pachet cu un pitic lactat. Eu nu prea consum lactate, decât rar și atunci predominant de capră, oaie sau bivoliță. M-am gândit, m-am sucit și pac! S-a aprins becul! Bruschette să fie mi-am spus…pofta era ca la ea acasă în mintea și bolta gusturilor, așa că am trecut direct la treabă. Și, pentru că îmi era un dor nebun de frumoasa țară însorită, Italia, am ales un fel care să mă teleporteze cu gustul exact acolo: bruschette cu brânză de capră, roșii coapte, usturoi, ulei de măsline și o salată caprese. D-E-L-I-C-I-O-S și, mai ales, extrem de rapid! Recunosc solemn că sursa mea de inspirație sau, mai bine spus, de poftă este Gennaro Contaldo, un italian nebun care gătește mai presus de cuvinte. Și, dacă l-a inspirat pe marele Jamie Oliver, eu ce-aș avea să nu mă las inspirată de el? Gata cu vorba, haideți la treabă;).

B1

Ingrediente (4 bruschette):

 • 4 felii de pâine foarte bună (rustică/ integrală/ cu semințe) – eu am folosit pâine integrală cu nucă
 • 5 căței de usturoi (dintre care 3 pentru roșiile coapte și 2 pentru frecat pâinea)
 • Ulei de măsline extravirgin
 • 12 roșii cherry mici (da! există și roșii cherry mari, lol)
 • 4 frunze de busuioc (proaspăt)
 • 120 gr brânză de capră (tartinabilă)
 • Sare, piper negru și condiment de roșii uscate (opțional) – după gust

Mod de preparare:

 1. Roșiile cherry spălate se pun într-o tavă, împreună cu 3 căței de usturoi zdrobiți, sare, piper și condiment din roșii uscate, se stropesc cu ulei de măsline și se coc cca 10 minute, la 190 grade.
 2. Într-un grill incins bine, se rumenesc frumos feliile de pâine, pe ambele părți. După ce s-au prăjit, se freacă cu ceilalți 2 căței de usturoi și se stropesc cu ulei de măsline.
 3. Se montează bruschettele astfel: fiecare felie de pâine se unge cu 30 gr brânză de capră, iar deasupra se așază câte trei roșii coapte și o frunză de busuioc ruptă în două. Se stropește cu puțin ulei de măsline și se presară puțin piper negru proaspăt măcinat.
 4. Se devorează rapid să nu ne-o ia alții înainte!

Sfat: Nu știu de ce, dar bucătăria italiană îmi induce o teamă de fiecare dată. Aceasta intervine, cred, pe fondul unui mare respect pe care îl impune: cucerește prin simplitatea sa și fascinează prin aromele sale pline de prospețime, de lejeritate. De aceea, nici nu merită să vă apucați de preparate italiene dacă nu aveți ingrediente de calitate, gustoase. În cazul acestor bruschette contează aproape totul: de la roșii, care trebuie să fie coapte și aromate, până la uleiul de măsline, care trebuie să aibă un grad mic de aciditate, să fie mai dulceag și parfumat. Abia atunci vor avea acest gust divin.

Le puteți servi alături de o salată caprese realizată din mozzarella de bivoliță, roșii, busuioc, ulei de măsline și oțet balsamic sau reducție de oțet balsamic.

Cu drag,

MousseAdina

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s