Dulciuri (raw) vegane, Rețete cu Chlorella și alte superalimente

Trufe cu chlorella și alte superalimente

“It seems the whole works of humankind are backwards. Most are trying to convince, instruct, and purify everyone else – without first purifying themselves. To enlighten others we have to enlighten ourselves.” David Wolfe 

Cei mai mulți încearcă să-i convingă, să-i instruiască și să-i purifice pe ceilalți – fără să se purifice mai întâi pe ei înșiși. Pentru a aduce lumină în viața altora, trebuie să începem cu propria noastră viață (semnificația citatului de mai sus, traducere neoficială).

Dragii mei, observ că preparatele fără proteine animale prezintă un mare interes pentru voi, așa că voi crea mai multe rețete pe care le voi împărtăși cu cei care sunt interesați de alimentația crudă, netratată termic. Eu am perioade în care alternez cele două tipuri de alimentație, deoarece sunt adepta echilibrului. Aș minți dacă m-aș prezenta în postura unei persoane vegane pentru că nu sunt, dar primăvara și vara sunt anotimpuri în care mă îndepărtez mult de carne, în favoarea crudităților. Așa cum precizam și în primul articol din această categorie, mi-am îndreptat de câțiva ani atenția către superalimente, pe care le integrez în alimentația mea zilnic, fără nicio excepție. De când am descoperit Sun Chlorella ”A”, o folosesc în multe preparate, inclusiv în deserturi. În comparație cu spirulina, care este și ea grozavă, chlorella nu are un gust pronunțat și deranjant, fapt care o face triumfătoare și din acest punct de vedere.

Astăzi, vreau să vă prezint o rețetă de trufe tare dragă mie, cu un număr mare de superalimente, care constituie un desert rapid, frugal, potrivit pentru acele momente în care dorim să savurăm ceva dulce, dar nu greu digerabil, nu atât de ”păcătos”. Aceste trufe pot fi oferite chiar sub formă de dar, cred că ar fi extrem de apreciate. Și, credeți-mă, se fac foarte repede și ușor. Aveți nevoie doar de un mixer bun și de ingrediente de calitate, la sănătate nu facem rabat, nu-i așa?! 🙂

Eu vă spun doar câteva cuvinte cheie, iar voi veți înțelege și fără rețetă care este valoarea nutritivă incomensurabilă a acestor trufe: Sun Chlorella ”A”, nucă, ulei de cocos organic, pudră de maca, goji etc. Dacă v-am stârnit curiozitatea, stați alături de mine și vom atinge culmile sănătății împreună ;).

CT2Ingrediente (20 de bucăți):

 • 100 gr nucă crudă
 • 10 curmale tip medjoul (cca 220 gr)
 • 15 ml sirop de agave/ miere crudă
 • 30 ml ulei de cocos lichefiat/ topit (ulei de cocos organic MARINA)
 • 30 gr goji
 • 1 lgț pudră maca (opțional)
 • 1/2 lgț scorțișoară (opțional)
 • 1/2 lgț pudră sau extract de vanilie
 • 3 gr/ 1 pliculeț de Sun Chlorella ”A”
 • 50 gr cacao raw sau neagră
 • 1 praf de sare
 • 25 gr fulgi de cocos pentru ”tăvălit” (nu vă gândiți la prostii! hahaha)

Mod de preparare:

 1. Cu excepția fulgilor de cocos, toate ingredientele se introduc în vasul mixerului cu lama S și se procesează până devin o pastă/ o masă groasă. Aceasta se dă la rece pentru cca 10 minute.
 2. Apoi, se formează biluțe care se tăvălesc în nuca de cocos. Dacă doriți, le puteți așeza individual în chese pentru bomboane, vor avea un aspect elegant și vor fi servite grațios 🙂 Pentru a avea un rezultat uniform, respectiv trufe de aceeași dimensiune, la modelare vă sfătuiesc să luați din compoziție un gramaj egal, eu procedez astfel folosind o linguriță tip cupolă.

TC2Despre superalimente puteți obține informații de ex. de aici:

Să nu uităm: Mens sana in corpore sano!

Cu drag,

MousseAdina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s