Ispite dulci de toate felurile

Blondies cu zmeură

Așa cum există minunatul brownie, tot așa geniul creator al unui pasionat de cofetărie i-a oferit și o parteneră acestui brunet deocheat, respectiv o blondă senzuală, savuroasă, moale și aromată care poate fi dichisită cu orice ne trece prin minte. Eu am avut în frigider o cutie cu zmeură perfectă, de o culoare impecabilă și un parfum ce făcea invidios orice fruct din preajma ei. Așa a luat naștere rețeta pe care v-o prezint cu drag astăzi și despre care vă garantez că poate deveni un clasic iubit pentru astâmpărarea poftei ce apare uneori intempestiv.

blondie

Ingrediente (16 bucăți, tavă de 23×23 cm):

 • 190 gr făină albă
 • 1 lgț rasă de praf de copt
 • 100 gr unt topit
 • 225 zahăr brun light
 • 75 gr zahăr alb
 • 2 ouă mici (la temperatura camerei)
 • Esență de vanilie după gust
 • 160 gr bănuți de ciocolată albă
 • 125 gr zmeură proaspătă

Mod de preparare:

 1. Cuptorul se preîncălzește la 175°C. Tava se tapetează cu hârtie de copt la bază și pe margini.
 2. Într-un bol, se amestecă făina, praful de copt și sarea. Într-un alt bol, se amestecă untul topit cu cele două tipuri de zahăr. Se adaugă ouăle și esența de vanilie și se amestecă bine, dar nu se insistă. Acesta este secretul brownie-urilor și blondie-urilor, să nu se insiste mult la amestecarea ingredientelor și încorporatul ouălor și să nu se folosească mixerul! Se fac la mână, cu telul sau spatula.
 3. Se încorporează ingredientele uscate și se amestecă. Se adaugă și bănuții de ciocolată albă (cu excepția unei linguri de bănuți) și, la final, se încorporează zmeura, cu grijă să nu se strivească. Compoziția va fi densă. Se presară și restul de bănuți deasupra.
 4. Se toarnă în forma pregătită, se nivelează și se dă la cuptor pentru cca 40-45 de minute. Trebuie să rămână puțin umedă la interior.
 5. Se scoate tava din cuptor și se lasă la răcit complet; abia pe urmă se scoate din formă și se taie în cuburi de dimensiunile dorite.

Cu drag, 

MousseAdina

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s