Ispite dulci de toate felurile

Brownie Noisette

”Iubirea este singura pasiune care se plătește cu o monedă fabricată de ea însăși”. (Stendhal)

Nu, deci chiar nu vă puteți imagina ce gust are acest brownie!!!! De fiecare dată când testez rețete noi de brownie îmi spun că: bam! asta-i rețeta, dar realizez apoi că m-am înșelat și îmi demonstrez, în timp, că nu am descoperit încă Nirvana acestui desert. Și asta se întâmplă mereu, la fiecare testare nouă. Aceasta fiind cea mai recentă, spun, ca de fiecare dată, că asta-i cea mai cea….deși cine știe ce voi mai crea pe viitor. Vă pot garanta, însă, că este demențială. Asta dacă vă plac alunele de pădure, ciocolata noisette și, evident, pasta de praline. Nici nu-mi pot imagina că exista un yin și yang în treaba aceasta, așa că permiteți-mi, vă rog, să cred că răspunsul este unul pozitiv, că vă plac tăti șieli di mai sus:).

Ca aspect, am ales simplitatea, nu este tort să-mi pun prea mult imaginația la contribuție, aici mă interesează gustul. Și are! Chiar are gust! Dacă vreți să vă convingeți că nu vorbesc prostii, vă invit să încercați și voi această rețetă. Ah, unde mai puneți că este gluten free?! Eu am copt-o într-o tavă de 24 cm/ diametru, pentru că nu am vrut o felie prea înaltă, fiind un desert intens și dulce, însă voi puteți să o coaceți într-o formă de 22 cm.

3.JPG

Ingrediente (tavă de 22-24 cm/ diametru):

 • 100 gr ciocolată noisette (Milka)
 • 50 gr unt gras (82%)
 • 3 ouă M
 • 100 gr zahăr brun Muscovado
 • 100 gr pastă de praline
 • 120 gr făină de alune de pădure
 • 30 gr alune de pădure coapte
 • 3 gr bicarbonat
 • 1 praf de sare
 • Decor: zahăr pudră și physalis

Mod de preparere:

 1. Cuptorul se preîncălzește la 170°C. Se tapetează cu hârtie de copt fundul unei tăvi detașabile, iar marginile se ung cu unt și se presară cu făină de alune de pădure. Se poate folosi și o tavă de silicon (în acest caz, se sare peste partea de pregătire).
 2. Ciocolata și untul se topesc la bain-marie, apoi se adaugă pasta de praline și se omogenizează.
 3. Ouăle se bat cu zahărul, cu telul, apoi se încorporează în amestecul de mai sus.
 4. Se adaugă făina de alune de pădure și bicarbonatul și se omogenizează.
 5. Se toarnă în formă și se presară alunele de pădure întregi.
 6. Se coace 28-30 de minute. Se lasă la răcit în tavă complet. Abia apoi se scoate, se pudrează cu zahăr pudră și se decorează cu physalis sau ce alte fructe doriți.
 7. Servită călduță, însă, merge de minune cu o înghețată de vanilie sau un sorbet acrișor. În poza de mai jos vedeți bucățele dintr-un parfait de vanilie ce stătea cuminte la noi în congelator ;).

02

Cu drag,

La Gourmandise MousseAdina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s