Aperitive sau fingerfood

Cremă de vinete

Cred că v-am mai povestit într-un articol că tare-mi doresc să văd o prezentare mai nouă a unor minunate și îndrăgite preparate românești. Avem o gastronomie românească delicioasă care merită pusă mai mult în valoare.

La mine în bloc, de câteva weekend-uri încoace, ori se coc vinete, ori ardei. Miroase pe scară de mă ia cu leșin și, cum sunt o gurmandă notorie care doar în vise crede că rezistă, nu m-am putut stăpâni să nu atac vinetele pe care le aveam în congelator de la mama. Coapte afară, în curte, așa cum trebuie. Le-am decongelat, lăsate într-o strecurătoare, de cu seară, iar la prânz cine savura o felie de pâine cu cremă de vinete? Exact! Chiar noi! De ce cremă și nu salată? Pentru că așa mi-aș dori eu să primesc acest preparat într-un restaurant. Cremos, plăcut la gust și frumos pentru privire. Și cu un iz discret de ceapă, nu de alta, dar la mine în cartier nu sunt prea mulți vampiri, așa că nu trebuie să mă pregătesc să le fac față :)).

Vă las rețeta noastră de familie veche de când e lumea și pământul, în speranța că vă veți răsfăța și voi cu ea.

02.JPGIngrediente (4 porții):

 • 500 gr vinete coapte
 • 1 gălbenuș
 • 1 lgț muștar
 • 350 ml ulei de rapiță
 • 45 ml apă minerală
 • Sare și piper după gust
 • 1/2 ceapă roșie dată pe răzătoarea fină
 • Vlăstari preferați

Mod de preparare:

 1. Eu folosesc Thermomixul, iar înainte utilizam mixerul cu lama S. În bolul mixerului se pun vinetele, gălbenușul și muștarul și se mixează 1/2 minute. Apoi se adaugă sarea și piperul și se mixează. La viteză mică-medie se toarnă în fir subțire uleiul, alternativ cu apa minerală.
 2. La final, se adaugă ceapa și se amestecă bine.
 3. Se servește alături de o salată de roșii cu ceapă verde și vlăstarii preferați și, neapărat, cu pâine gustoasă. Dacă vreți chiar prăjită.

03.JPG

Cu drag,

La Gourmandise MousseAdina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s