Aperitive sau fingerfood

Tortilla de sparanghel

Cum este vremea lui acum, a sparanghelului, nu pot să nu îl pun în valoare în diferite preparate simple sau mai elaborate, luând în considerare cât îmi este el de drag. Pe vremea când locuiam în Germania nu am știut să îl apreciez, dar recuperez acum tot acel timp pierdut.

De tortilla m-am îndrăgostit cu adevărat în escapada mea la Barcelona, un oraș interesant, dar sub așteptările mele. Cu puține excepții (Sagrada Familia, cartierul gotic, Park Guell și moștenirea lui Gaudi), nu am fost impresionată. Nu știu dacă o voi mai alege prea curând ca destinație, dar știu că am rămas cu niște amintiri culinare. Am încercat acolo tortilla în fel și chip, nu însă din sparanghel. Așa că a venit momentul să o fac eu, folosind un super proaspăt sparanghel cumpărat de la ”Toma Sparanghel” (găsiți aici: https://www.facebook.com/TomaSparanghel/).

02

Ingrediente (4 porții):

 • 1 legătură sparanghel (450 gr)
 • 6 ouă medii
 • 40 + 15 ml ulei de măsline cu organo
 • 1 ceapă medie (julienne)
 • 1/2 ardei gras roșu (julienne)
 • 2 căței usturoi (felii)
 • Sare și piper după gust
 • Frunze de pătrunjel

Mod de preparare:

 1. Sparanghelul se spală și i se îndepărtează partea mai tare de la capăt. Se taie fiecare fir oblic, felii mai potrivite.
 2. Ceapa, usturoiul și ardeiul se sotează în ulei de măsline cca 10 minute; trebuie să se pătrundă legumele.
 3. Separat, se bat ouăle cu sare și piper. Se adaugă legumele sotate, se amestecă bine.
 4. În tigaie se pun cei 15 ml ulei de măsline, după care se toarnă amestecul de ou și legume. Se pune capacul (eu folosesc o tigaie dublă, specială pentru tortilla, de 21 cm/ diametru).
 5. Când este închegată, se întoarce dintr-o mișcare pe cealaltă parte și se lasă să se gătească și pe partea aceasta. Dacă nu aveți acest tip de tigaie, atunci scoateți pe o farfurie tortilla pe partea făcută și puneți-o înapoi în tigaie pe partea negătită.
 6. Se scoate pe o farfurie și se servește imediat sau rece. Este bună oricum. Mie îmi place să o mănânc cu o lipie proaspătă și niște iaurt.
 7. La decor se pot presăra frunze de pătrunjel.

04

Cu drag,

La Gourmandise MousseAdina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s