Paste și alte cereale

Tagliatelle în sos de roșii, cu busuioc și usturoi copt

Dragii mei, nici nu vă puteți închipui cât de gustoase pot fi niște paste atât de simple, fără carne! Am pornit de la o rețetă de bază învățată la cursurile de bucătar și am dezvoltat-o după imaginația și dorința de moment. Dacă n-ar fi vorba despre usturoiul copt, ar merge în câteva clipe, dar dacă socotim și coacere lui, durează puțintel mai mult. Oricum ar fi, credeți-mă că merită! Nu am prea multe chestiuni de povestit despre această rețetă, așa că vă propun să trecem direct la treabă! 😉 Ah, da! Evident, pastele de casă ar fi cele mai potrivite, dar există opțiuni gata de cumpărat bune și ele, ca de pildă niște paste artizanale. Mie îmi plac la nebunie tagliatellele, așa că am optat pentru ele :).

Tagliatelle with tomatoes sauce, basil and roasted garlic

Ingrediente (2 porții):

 • 250 gr tagliatelle (Emilia de la Barilla am folosit)
 • 20 roșii cherry diferite soiuri și nuanțe
 • 1 mână de baby spanac
 • 3-4 feliuțe de ardei iute roșu
 • 1 căciulie de usturoi mare
 • Ulei de măsline
 • 100-150 ml sos de roșii/ roșii tocate mărunt din conservă (mie îmi plac produsele de la Cirio)
 • Parmezan după gust
 • Câteva frunze de busuioc
 • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

 1. Se încălzește cuptorul la 180 °C. Se începe întâi cu usturoiul. Se taie partea de sus/ capacul de la căciulia de usturoi, se stropește cu ulei de măsline, se condimentează cu sare și piper negru, se învelește în staniol, se pune într-o tavă și se coace timp de 40 minute. Se scoate, se lasă la răcit, apoi se se scoate fiecare cățel de usturoi și se pasează cu lama unui cuțit (este moale, iese o pastă).
 2. Roșiile se taie pe jumătate.
 3. Pastele se fierb al dente, apă cu sare.
 4. Se încălzește ulei de măsline într-o tigaie (cca 50 ml), se pune usturoiul copt, se călește 1 minut, se adaugă roșiile, ardeiul iute și frunzele de busuioc, se călesc toate 2-3 minute. Se condimentează cu sare și piper. Se adaugă sosul de roșii și se lasă la gătit 2-3 minute. Se adaugă 1/2 polonic din apa în care fierb pastele. Se adaugă spanacul.
 5. Când sunt al dente, pastele se scot din apă și se răstoarnă peste ingredientele din tigaie, se lasă la gătit 1-2 minute, să îmbrace sosul și să se întrepătrundă aromele.
 6. Se montează pe farfurie și se rade parmezan deasupra. Se condimentează cu sare și piper și se stropesc cu ulei de măsline.
 7. Am decorat cu frunze de busuioc prăjite în baie de ulei.

Cu drag,

La Gourmandise MousseAdina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s