Ispite dulci de toate felurile

Pricomigdale regale

De ce regale? Pentru că au un caracter regal prin textura, luciul și gustul uimitor de lichior de migdale care le caracterizează în această rețetă și pentru că le-am adăugat un mic accesoriu gustos și aurit:). Am lucrat la o rețetă care să îmi placă cu adevărat și chiar cred că au ieșit exact așa cum trebuie. O aparență dură și un interior suav, puțin gumos, dar cu o delicată aromă de migdală.

Am copilărit cu ele, îmi făcea o adevărată plăcere să merg la cofetărie și să cumpăr într-o punguță maro de hârtie câteva bucăți…țin minte cât de nerăbdătoare așteptam să fie cântărite, să le plătesc și să fug în delectarea mea. Nici nu ieșeam bine din cofetărie și mă năpusteam peste aceste minunate și parfumate fursecuri. Așadar, pricomigdalele au aromă și parfum de copilărie, iar pentru mine nu există un parfum mai frumos decât cel al zilelor lungi în care timpul părea că stă în loc, în frumosul oraș al sufletului meu…

Ingrediente (25-30) – în funcție de cât de mari le poșați:

  • 80 gr albuș
  • 120 gr zahăr tos fin
  • 40 gr zahăr pudră vanilat
  • 10 gr făină
  • 80 gr nucă prăjită și măcinată nu foarte fin
  • 90 gr făină de migdale
  • 20 ml lichior de migdale sau puțină esență de migdale
  • Esență de vanilie după gust
  • 1 praf de sare

Decor: 1 lingură zahăr pudră, 25-30 jumătăți de migdale, pudră aurie comestibilă (spray)

Mod de preparare

Se pun albușurile cu zahărul tos, zahărul pudră și praful de sare într-o crăticioară și se se dau la foc mic, se amestecă cu un tel până se încălzesc și fac puțină spumă. Se ia vasul de pe aragaz și se încorporează făina, nuca măcinată, făina de migdale și esența de vanilie; se amestecă totul foarte bine. La final, se adaugă lichiorul sau esența de migdale (nu se pune mult, este foarte puternică). Se dă compoziția la rece cca 45 minute.

Se preîncălzește cuptorul la 150℃ și se tapetează o tavă mare cu hârtie de copt. Compoziția se transferă într-un poș și se poșează 25-30 de pricomigdale, cu distanță între ele. Dacă aveți tavă mai mică sau considerați că nu încap într-o singură tavă, le puteți coace în două. Mie îmi ies 25 de bucăți din aceste cantități și îmi ajunge o singură tavă. Se cerne zahărul pudră peste pricomigdale, într-un strat subțire, apoi, pe fiecare pricomigdală, se așază câte 1/2 jumătate de nucă pudrată cu pudră aurie. Se coc 20 de minute la funcția căldură sus+jos sau ventilație, desigur, asta depinde de cuptorul pe care îl aveți. Se scot și se lasă la răcit complet, în tavă. Se depozitează într-un recipient închis etanș/ ermetic. Au un grad mare de durabilitate în teorie, în practică însă, nu știu dacă este cazul (hihi).

Înainte de coacere

Cu drag,

La Gourmandise MousseAdina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s