Feluri principale

Copănele de pui în crustă panko servite cu dulceață de ardei iute și cartofi la cuptor

Știți senzația aceea a poftei de un fast-food bun? De savurat ceva nepermis și cu potențial imens de regret ulterior? Ceva gen KFC? Dacă da, atunci v-am nimerit de minune cu rețeta de astăzi (sunt convinsă că voi fi iubită de copii cu această propunere). Nouă ni s-a făcut o poftă vulgară zilele trecute de un bucket așa cum se găsește la KFC, deși să vă spun drept, am mâncat doar de vreo 3 ori așa ceva de când mă știu pe sfânta lume. Gustul îl cunosc și îmi place, dar fug de prăjeli ca necuratul de tămâie. Totuși, zilele acestea ciudate, scot chestii nebănuite din om. Din noi a scos și mai multă iubire, dar nu numai…a scos și pofte de te miri ce. Am reușit să învingem majoritatea dintre acestea, însă…oameni suntem. Când sacru-i sacru, iar profanul profan, mai scapă și niște copănele într-o nepermisă și păcătoasă baie de ulei. Nu prea mi s-a părut rețeta de blog, e prea simplă cumva, inițial mă gândeam s-o scriu doar scurt, pe Facebook, dar nah, să rămână ca sursă de inspirație până la urma, nu?! (inspirație de: așa nu!) :)). Ah, să nu uit! În loc de copănele puteți folosi și piept de pui, mie îmi place acesta din urmă parcă și mai mult. Se taie fâșii și se panează clasic, așa cum veți vedea în rețeta de mai jos.

02Ingrediente (4 porții):

 • 12 copănele de pui
 • 3 ouă medii + 2 linguri apă minerală
 • 4 linguri făină
 • Cca. 250-300 gr pesmet panko
 • Sare, piper negru, usturoi granulat, boia afumată, fulgi de chili – după gust
 • Ulei pentru prăjit
 • 800 gr cartofi roșii
 • 1 pungă magică pentru cartofi la cuptor (Knorr) + 2 linguri ulei de măsline IONIS
 • Dulceață de ardei iute

Mod de preparare:

 1. Am cumpărat recent o pungă magică pentru cartofi la cuptor cu rozmarin și usturoi și am pregătit cartofii conform instrucțiunilor de pe ambalaj. La fel de bine merge, însă, și un amestec clasic din: sare, piper, fulgi de ardei, usturoi granulat, rozmarin uscat, ulei de măsline, cu care să condimentați cartofii. E chiar o variantă mai bună. Dar noi am avut în casă acest semipreparat, așa că i-am dat o șansă (alta nu mai primește de la mine, de la soțul meu însă da:).
 2. Pentru copănele: copănelele se condimentează cu sare, piper, boia afumată și usturoi granulat. Făina se amestecă cu puțină sare și fulgi de chili.
 3. Ouăle se bat bine cu apa minerală și puțină sare.
 4. Fiecare bucată de carne se trece prin făină, ou și pesmet panko.
 5. Se prăjesc copănele în baie de ulei (fiind 12 bucăți, se prăjesc câte 6 pe tură).
 6. Se scot pe un serveț absorbant și se servesc calde, alături de cartofi, dulceață de ardei iute (rețeta o găsiți aici: Dulceață de ardei iute) și o salată grecească sau salata voastră preferată.
 7. Este un deliciu căruia nicio rațiune nu-i poate rezista!

05

Cu drag,

La Gourmandise MousseAdina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s